loader image

Целите на ООН за одржливост

Во септември 2015 година, светските лидери се вклучија во Целите на ООН за одржливост: 17 цели за подобар свет да се достигнат во 2030 година. Тие се за ставање крај на екстремната сиромаштија и борба против нееднаквоста, неправдата и климатските промени.

За да се постигнат овие цели, сите, без разлика колку се млади, мора да бидат вклучени. Затоа, придружете се на нашето движење, научете ги младите за целите и дајте им можност да станат генерација што го смени светот.

Learning Activities, Videos
icon
Ages 8-14 - (Upper Primary/lower secondary/middle school )
icon
македонски (Macedonian)
icon
< 1 hour

Sign Up

Join the World’s Largest Lesson educator community!